Τεράστια θλίψη αλλά και οργή επικρατεί στην Ελευσίνα – κι όχι μόνο – για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, με την κηδεία του να πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής.

Ads

Η οικογένεια του, οι συγγενείς, οι φίλοι του, ο οργανισμός της ΑΕΚ, άλλες ομάδες αλλά και οπαδοί που έστειλαν και στεφάνια αποχαιρέτησαν τον 29χρονο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ελευσίνα.

Το «παρών» έδωσε συγκεκριμένα ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Σέρχιο Αραούχο και ο Πέτρος Μάνταλος και επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης, οι Τάσος Τσατάλης, Γιάννης Καραλής από τον τομέα επικοινωνίας, ο αθλητικός διευθυντής Μπρούνο Άλβες, ο τεχνικής διευθυντής Ράντοσλαβ Κουχάρσκι και ο μεταφραστής Πάνος Αναστασόπουλος

Η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του 29χρονου έφερε κιτρινόμαυρες κορδέλες.

Ads

Νωρίτερα, η ΑΕΚ, έκανε γνωστό πως έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια τοποθετήθηκαν φωτογραφίες του άτυχου νεαρού, με τη λέξη «αθάνατος» να τις συνοδεύει.

Σύμβολο ιστορικής σημασίας ο χώρος ταφής του Μιχάλη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, «ο χώρος ταφής του 28χρονου δολοφονημένου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσουρή θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης. Πρόκειται για πρόταση – εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας.

Ο Μιχάλης Κατσουρής, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Η επιθυμία της οικογένειας

Η οικογένεια του 29χρονου έχει καλέσει όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων, να κάνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένειά του αποφασίσαμε, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», ανέφερε η οικογένεια.

Φωτογραφίες από την κηδεία

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

https://www.youtube.com/watch?v=iE7bdme42RE

https://www.youtube.com/watch?v=mBeXnXUc3js