Πληθαίνουν τα αμείλικτα ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την προδιαγεγραμμένη, όπως αποκαλύπτεται, δολοφονική επίθεση ακροδεξιών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη και τραυμάτισε εννέα, μετά και την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Ads

Εκτός του βίντεο των δεκάδων οπλισμένων με καδρόνια χούλιγκαν να παρελαύνουν στον σταθμό του τρένου, η ΣΤΑΣΥ έκανε γνωστό ότι ο σταθμάρχης του σταθμού «Ειρήνη» προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, με την πληροφορία να διαβιβάζεται στην ΕΛ.ΑΣ., μετά την επιβίβαση των χούλιγκαν -Ελλήνων και Κροατών- σε συρμό της Γραμμής 1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση από πλευράς ΣΤΑΣΥ, έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. «Αριάδνη 2021» που αποσκοπούσε στη βελτίωση της αστυνόμευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς και κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την βάναυση επίθεση που δέχθηκε εργαζόμενος στο Μετρό τον Ιανουάριο του 2021.

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ σημειώνονται τα εξής:

«Αναφορικά με την παρουσία ομάδας ατόμων το βράδυ της Δευτέρας 07/08/2023 στη Γραμμή 1 του Μετρό, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Πολυπληθής ομάδα ατόμων εισήλθε στον σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό “Ειρήνη” και έγινε άμεσα αντιληπτή από τον σταθμάρχη. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ για την παρουσία των ατόμων στον σταθμό και την επιβίβασή τους σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Η πληροφορία διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου “Αριάδνη” της ΕΛ.ΑΣ. Τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό “Περισσός”».

Τέλος το βιντεοληπτικό υλικό με τους ακριβείς χρόνους έχει ανακτηθεί και θα παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ.