Κόντρα στους «κώδικες τιμής» που τηρούν οι άνθρωποι της νύχτας φαίνεται να έρχεται η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου δείχνοντας πως η νέα «γενιά» κακοποιών είναι ακόμα πιο αδίστακτη στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ads

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης 28 Απριλίου, ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Μαρκουλάκος ανέφερε πως ο κανόνας που θέλει οικογένειες και παιδιά (εφόσον δεν έχουν ενεργό ρόλο στις εγκληματικές πράξεις), να μένουν εκτός της διαμάχης, καταπατήθηκε με τη δολοφονία Σκαφτούρου.

«Ανάμεσα σε όλες τις δολοφονίες που έχουν γίνει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Νόμιζα ότι υπάρχει ένας κώδικας μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ότι στέκονται μακριά από τις οικογένειες. Αυτή τη σκέψη νομίζω ότι είχε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη, οπότε και δεν προφυλάχθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα καμία επίθεση ή πράξη εκδίκησης δεν έπρεπε να λαμβάνει χώρα, παρουσία συζύγων, παιδιών και γενικώς συγγενών, καθώς ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για παράπλευρες απώλειες. Στην περίπτωση Σκαφτούρου, στο σημείο της επίθεσης βρισκόταν και ένα νεογέννητο μωρό, το οποίο μπορεί να μην τραυματίστηκε, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως θα είχε εξελιχθεί το όλο σκηνικό αν ο Γιάννης Σκαφτούρος ή κάποιος άλλος από τους παρευρισκόμενους αντιδρούσαν.

Ads

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ, η ημέρα, το σημείο και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία, δείχνουν πόσο αδίστακτη είναι η νέα γενιά που επιχειρεί να αντικαταστήσει τους παλιότερους εξολοθρεύοντάς τους.