Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου, ο 29χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη (20/7), με θύμα έναν 64χρονο.

Ads

Σε βάρος του 29χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 64χρονος κατέληξε από ασφυξία και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς υπέστη βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι συνέπεια των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε, ενώ στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με κορδόνι. Από την νεκροψία – νεκροτομή δεν διαπιστώθηκαν ίχνη που να παραπέμπουν σε σεξουαλικές πράξεις.

Το θύμα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Καζαντζάκη την περασμένη Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο δράστης μετέβη στην αστυνομία και παραδόθηκε, υποδεικνύοντας μάλιστα και τον τόπο του εγκλήματος. Μάλιστα σε έναν τοίχο είχε γράψει με το αίμα του 64χρονου «παιδεραστή -1».

Ads

Ο 29χρονος είναι γνώριμος στις Aρχές καθώς αποφυλακίστηκε πρόσφατα, ενώ δύο μόλις μέρες πριν το έγκλημα είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα, ισχυριζόμενος πως σκότωσε δύο ανθρώπους και πέταξε τις σορούς του στον Γαλλικό ποταμό.

Μετά από έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προέκυψε ότι οι ισχυρισμοί του ήταν αναληθείς και έτσι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση, πράξη για την οποία καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.