Νέος κύκλος ανάκρισης διεξάγεται για την υπόθεση της αρπαγής και της δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, η σορός του οποίου ακόμη αγνοείται, καθώς προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για ακόμη εννέα πρόσωπα. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα, τα πρόσωπα αυτά, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται με την αρπαγή και τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή τον Αύγουστο του 2012, ενώ, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι γιοι του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο, καθώς και η σύζυγός του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φάκελο της δικογραφίας υπάρχει και η έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε.

Η συγκεκριμένη έρευνα υποστηρίζει επίσης πως το πτώμα του, μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν στη συνέχεια τα ίχνη του.

Ads

Παράλληλα, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής υπέβαλε σήμερα στον ανακριτή η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στα χέρια της 1ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία και συνεχίζει την έρευνά της με εξέταση μαρτύρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η δίκη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου ξεκίνησε πριν περίπου δύομιση χρόνια.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τα ίχνη του Μάριου Παπαγεωργίου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου 2012.

Την επόμενη ημέρα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα, δεν επικοινώνησε με την Αρχές αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αυτός ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.