Δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποκαλύψει στοιχεία αναφορικά με το τι συνέβη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018 εμφανίζεται ο 31χρονος Βούλγαρος δολοφόνος του Γιάννη Μακρή κατά τη διάρκεια των ανακρίσεών του από τους αστυνομικούς. Σε κάθε περίπτωση, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για πληρωμένο εκτελεστή, ο οποίος είχε αναλάβει «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του Αυστραλού επιχιερηματία.

Ads

Χαρακτηριστικό είναι πως οι αστυνομικοί του έδωσαν το ψευδώνυμο «μουγγός» σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Alpha. Στην κυριολεξία δεν έχει ανοίξει καν το στόμα του να πει το οτιδήποτε. Έστω ένα ναι ή ένα όχι για το αν έκανε το φόνο και μιλάει μόνο μέσω της δικηγόρου.

Οι αστυνομικοί πάντως περιγράφουν έναν πάρα πολύ σκληρό άνθρωπο για τον οποίο γνωρίζουν πως είναι εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του, ο οποίος επίσης καταζητείται, καθώς θεωρείται πως ήταν παρών κατά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Και μάλιστα αναφέρουν πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εκτελεί τέτοιο συμβόλαιο

Μέχρι τώρα ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή δεν έχει αποκαλύψει ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αυστραλού επιχειρηματία. Το μόνο σίγουρο είναι πως η παρουσία του στον χώρο της δολοφονίας έχει ταυτοποιηθεί από κάμερες αλλά και από σαρώσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Οι αρχές προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν ποιος έδωσετην εντολή εκτέλεσης. Για αυτό και ψάχνουν στοιχεία στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να δουν με ποια άτομα συναντήθηκε ή μίλησε πριν από τη δολοφονία.

Ads

Ο 31χρονος Βούλγαρος εκτελεστής, κρυβόταν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία έφυγε από την Ελλάδα αλλά ξαναγύρισε, με τις πηγές να εκτιμούν πως ενδεχομένως επέστρεψε για ένα νέο συμβόλαιο θανάτου. Όταν αντελήφθη τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Σημειώνεται πως από τις αρχές καταζητείται ως συνεργός και ο αδερφός του 31χρονου, ο οποίος εκτιμάται πως βρίσκεται στη Βουλγαρία.