Κάποια από τα στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη των δύο υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ads

Ένα από τα καθοριστικά ευρήματα των ερευνών ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο εντοπισμός ενός οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Όπως διαπιστώθηκε κοντά και σε παράλληλη κίνηση με το μηχανάκι (ένα σκούτερ Μπέβερλι) των δραστών εντοπίστηκε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι άλλο ένα όχημα τύπου βαν.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη αντίδραση της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ για τις δύο συλλήψεις [Βίντεο]

Ads

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο βαν ανήκει στην εταιρεία καθαρισμού της συζύγου ενός από τους συλληφθέντες.

Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Η κοινή πορεία τους παρατηρήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα ενώ φαίνεται σε κάποιο «τυφλό» σημείο από κάμερες να υπάρχει μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών της «Μπεβερλι» που συνέχισε μόνο με τον οδηγό της.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν από τις πινακίδες τους ιδιοκτήτες του εν λόγω «συνοδευτικού» οχήματος αρωγής και κάλυψης των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές τότε, παρά τις δυσχέρειες, υπήρξαν ευρήματα για μία εταιρεία κι έναν ιδιώτη που φαίνεται να σχετίζονται με το εν λόγω δεύτερο όχημα που όπως ειπώθηκε ανήκει στην εταιρείας της συζύγου ενός από τους συλληφθέντες.

Οι δύο συλληφθέντες 40 και 48 ετών είναι αδέρφια και γνωστοί στις Αρχές, τις οποίες έχουν απασχολήσει για υποθέσεις όπως εκβιασμοί και ληστείες.

Πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι ο ένας φέρεται να σχετιζόταν με ομάδα γνωστού νονού της νύχτας που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021 για την οποία μάλιστα εκκρεμεί και άλλο ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια φέρεται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και τα στοιχεία για αυτό είναι αδιάσειστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα εξετάζεται αν ο ένας από τους δύο συλληφθέντες έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στη δολοφονία χωρίς για την ώρα να διευκρινίζεται αν αυτό που ερευνάται είναι αν πρόκειται για έναν από τους δολοφόνους του δημοσιογράφου.

Για την ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συναυτουργίας στην ανθρωποκτονία.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν σήμερα νωρίς το απόγευμα και μέσα σε λίγη ώρα από την έκδοση των ενταλμάτων.

Η αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νίκαια και ο δεύτερος στον Νέο Βουτζά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και η παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει αύριο το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη