Νέα στοιχεία προκύπτουν στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μετά τις δύο συλλήψεις που έγιναν την Παρασκευή με τις αρχές να συλλέγουν στοιχεία για τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και στην εκτέλεση το σχεδίου, αλλά κυρίως για τον εντολέα της επίθεσης. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλλήφθεί δυο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί γίνεται αναφορά σε τρία ακόμη άτομα, ενώ φέρεται να είναι γνωστός και ο εντολέας.

Ο γνωστός ποινικός

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από οκτώ χρόνια, τον Οκτώβριο του 2015, ένας γνωστός ποινικός στην ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2020, έστειλε μήνυμα σε 53χρονο που είναι έγκλειστος των φυλάκων ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλέφωνου για να το παρακολουθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτό εξετάζεται ως πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία.

Ads

«Ναι, αυτός την έκανε 100% και αύριο θα μου δώσουν και το τηλέφωνο που έδωσε για να σου κάνουν άρση. Δικό σου είναι. Πήγε αυτός και είπε κάποια πράγματα», ανέφερε το μήνυμα.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί ως προς τα κίνητρα είναι κάποιος ποινικός ενδεχομένως να είχε ενοχληθεί από τα αποκαλυπτικά άρθρα του δημοσιογράφου.

Η ομάδα υποστήριξης

Η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, εξετάζει επίσης εφαρμογή μέσω της οποίας οι κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με τα κινητά τηλέφωνα τους και μάλιστα για να έχουν πρόσβαση σε αυτή χρησιμοποιούσαν κωδικό πρόσβασης προκειμένου να διαπιστωθούν με ποιους είχαν επαφές. Οι αστυνομικοί  πίστευαν πως οι δράστες της δολοφονίας είχαν ομάδα υποστήριξης κάτι που στη συνέχεια προέκυψε από την κίνηση του οχήματος της εταιρείας καθαρισμού πολυκατοικιών που κινούνταν μαζί με το δίκυκλο των εκτελεστών.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ένας από τους αναβάτες του δικύκλου επιβιβάστηκε στο βαν κατά τη διαφυγή τους από το σημείο της δολοφονίας. 

Ο 48χρονος οδηγός του βαν κατά την ανάκριση φαίνεται να ανέφερε ότι δεν θυμάται τι εργασίες είχε εκείνες τις ημέρες και γιατί βρισκόταν στον Άλιμο, ενώ φέρεται ότι τόνισε πως η κοινή διαδρομή με το δίκυκλο ήταν τυχαία. 

Προσπάθεια για άλλοθι

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άλλος συλληφθείς ο 40χρονος επικοινώνησε με τη μητέρα του 48 ώρες πριν συλληφθεί και προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του λευκού βαν στην περιοχή του Αλίμου.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της οδού Πανόρμου, από το οποίο οι φερόμενοι ως δράστες φέρεται να προμηθεύτηκαν τα κινητά τηλέφωνα με τα οποία συνομιλούσαν την ημέρα της εκτέλεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με δύο από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ρωτήθηκε από τις αρχές για τη σχέση του με τα άτομα είπε ότι ήταν απλά τυπικές.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.