Λευκό βαν που φέρεται να είναι εκείνο το οποίο βρέθηκε κοντά στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ την ημέρα της δολοφονίας του είδε το φως της δημοσιότητας και φέρεται να οδηγούσε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Ads

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Καραϊβάζ: Αποτυχημένη απόπειρα μία μέρα πριν «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία το Σάββατο, «διακριβώθηκε ότι, οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα τύπου “SCOOTER” καθώς και φορτηγό τύπου “βαν”. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο, την προηγούμενη μέρα της διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

»Ακολούθησε περαιτέρω συλλογή στοιχείων αναφορικά με το φορτηγό τύπου “βαν” προκειμένου διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και εξακριβωθεί ο λόγος κίνησης στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψε ότι το εν λόγω όχημα ανήκει σε εταιρία, για τη λειτουργία της οποίας υπεύθυνος ήταν ο 48χρονος, ενώ από τον επακόλουθο οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καταδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν.».

Ads

Στο μεταξύ, προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη έλαβαν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Ακόμα τρία πρόσωπα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, για τα οποία γίνεται έρευνα για την ταυτοποίηση και την σύλληψη τους.

Τα δύο αδέλφια, που είναι αντιμέτωπα με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι και οδηγήθηκαν στο ανακριτικό γραφείο.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τόνισαν ότι υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο από την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, που δείχνουν τη μηχανή και το βαν να πηγαίνουν μαζί προς το σπίτι του Καραϊβαζ. Εκείνη την μέρα, όμως, ο δημοσιογράφος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το σπίτι του από ό,τι συνήθιζε και ανέτρεψε τα σχέδια τους.

Ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει συνομιλίες των συλληφθέντων, με βαρύ όνομα της νύχτας, ενώ ο ένας εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

Εξάλλου, το στοιχείο που φέρεται να «έκαψε» τους δύο κατηγορούμενους, ήταν η επιγραφή πάνω στο λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε την ημέρα της δολοφονίας.

Το λευκό βαν φέρεται να οδηγούσε ο 48χρονος συλληφθείς, ο οποίος κλήθηκε προ ημερών να απαντήσει σε ερωτήσεις αστυνομικών για τον λόγο, για τον οποίο βρισκόταν κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου την ημέρα της δολοφονίας.

Όσον αφορά στο κίνητρο της δολοφονίας, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να το εξακριβώσουν. Γι αυτό, και με βάση τον τρόπο δράσης των δραστών, η
Αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως «ανθρωποκτονία κατά παραγγελία».