Στην ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς και ακόμα δύο φυσικών αυτουργών επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., μετά τη σύλληψη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου. 

Ads

Για την πολύκροτη υπόθεση, οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Europol προκειμένου να «σπάσουν» οι συνομιλίες που έκαναν οι εμπλεκόμενοι σε διαδικτυακές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. ζητά συνδρομή από τη Europol, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να φανούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος όγκος στοιχείων που πρέπει να αναλυθεί.

Τυχόν νέες συλλήψεις εξαρτώνται από την ανακριτική έρευνα, ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στο Mega.

Όπως σημείωσε η κυρία Δημογλίδου, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση κλήθηκαν να ελέγξουν εκατοντάδες βίντεο με τις κινήσεις των δραστών, αλλά και κάποιες πληροφορίες που διέθετε η Ασφάλεια Αττικής για τις υποθέσεις που χειριζόταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. «Το αντικείμενο της έρευνας φυσικά είναι οι υποθέσεις και οι επαφές που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ και μπορεί να οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να εντοπιστούν και οι συνεργάτες των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Ads

Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ

Η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε πως μέσα από τη δικογραφία της «Greek Mafia» αποκαλύπτεται ότι υπήρχαν ηχογραφημένες -εκ των οποίων και παράνομες- επισυνδέσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ” target=”_blank”>ΕΥΠ.

«Εχω πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε» σημείωσε η κυρία Παυλέα. Μάλιστα, όπως ανέφερε αρκετές από αυτές τις επισυνδέσεις ήταν παράνομες. «Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Κάποιες από αυτές, όπως φαίνεται, γίνονταν παράνομα» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρόη Παυλέα αποκάλυψε επίσης ότι από τη συγκεκριμένη δικογραφία έχουν εξαφανιστεί 10.000 συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’.  Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές» συμπλήρωσε η κυρία Παυλέα.

Σημειώνεται ότι την παρακολούθηση Καραϊβάζ από την ΕΥΠ είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος του Reporters United, Μπάμπης Πολυχρονιάδης.

Διαβάστε σχετικά: H ίδια μαφία πίσω από τις υποθέσεις Καρολάιν, 12χρονης και Ηλιούπολης;

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέρφια 40 και 48 ετών που συνελήφθησαν την Παρασκευή (28/4), ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα αύριο, Τετάρτη 3/5. 

Η σύνδεση με άλλα συμβόλαια θανάτου

Φως σε ορισµένα ακόμα συμβόλαια θανάτου πλην εκείνου εις βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ αισιοδοξούν ότι θα ρίξουν οι αστυνομικοί του «Ανθρωποκτονιών», όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης στην «Καθημερινή». Στον φάκελο της υπόθεσης Καραϊβάζ υπάρχει αναφορά στον Γιώργο Μήτσου, ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 σε βενζινάδικο στη λεωφόρο Μαραθώνος. Σε μόλις τρεις γραμμές στο έγγραφο των 23 σελίδων αναφέρεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, 40 ετών, διατηρούσε επαφή με τον δολοφονημένο βενζινοπώλη.

«Κατά το παρελθόν είχαν ελεγχθεί από κοινού σε αστυνομικό έλεγχο σε όχημα», επισημαίνεται στα δικαστικά έγγραφα, αναφέρει το ρεπορτάζ. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 40χρονος συλληφθείς για τον φόνο Καραϊβάζ υπήρξε υπεύθυνος για την ασφάλεια του επιχειρηματία – ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων. Ο τελευταίος, λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί, φέρεται να είχε συμφωνήσει να αντικαταστήσει τα μέλη της προσωπικής του φρουράς κατόπιν υπόδειξης του 40χρονου. Η δολοφονία είχε συμπέσει χρονικά με το διάστημα που ο επιχειρηματίας δεν διέθετε φύλαξη.

Η εκτέλεση Σκαφτούρου

Ο φόνος του 38χρονου είχε αποδοθεί στη δράση της επονομαζόμενης Greek Mafia, όπως εξάλλου και η εν ψυχρώ εκτέλεση, ενάμιση μήνα νωρίτερα, του Γιάννη Σκαφτούρου. Ο Σκαφτούρος ή Big John υπήρξε «βαρύ» όνομα στη νύχτα και δραστηριοποιείτο, όπως και ο Γιώργος Μήτσου, στην εμπορία πετρελαιοειδών.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας μηνύματα που αντάλλασσαν μέσω κινητών ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας Γιώργος Μήτσου και ένας εν ενεργεία αστυνομικός που φέρεται να απασχολούνταν στην ασφάλειά του. Στις μεταξύ τους επικοινωνίες έκαναν συνεννοήσεις προκειμένου να τοποθετήσουν σε θέσεις-κλειδιά στην Ασφάλεια και στην Οικονομική Αστυνομία αξιωματικούς που ανήκαν στη σφαίρα επιρροής τους.