Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., απεικονίζει τους δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να πλησιάζουν προς το σπίτι του, εξετάζει η αστυνομία.

Ads

Αναλυτικότερα, στα πλάνα του βίντεο, που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας  OPEN και MEGA, αποτυπώνονται οι δύο φερόμενοι ως δράστες πάνω σε μηχανή χαμηλού κύβισμού, σε περιοχή πολύ κοντά στην κατοικία του Καραϊβάζ, στην οδό Άννινου στον Άλιμο.

Στο βίντεο, φαίνεται ο οδηγός της μηχανής, να φοράει ασημί κράνος και ακριβώς από πίσω, ο συνοδηγός, φερόμενος ως εκτελεστής του δημοσιογράφου, να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του. Από τις εικόνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διακρίνουν και τον σωματότυπό τους. Ο οδηγός φαίνεται να είναι μικρόσωμος ενώ ο εκτελεστής ψηλός και σωματώδης.

Επίσης, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλη ομάδα η οποία παρακολούθησε τον δημοσιογράφο από το κανάλι μέχρι το σπίτι του και ειδοποίησε τους δολοφόνους για την άφιξή του.

Ads

►Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: «Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα», λέει συνδικαλιστής αστυνομικός

Παράλληλα, οι αστυνομικοί, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προσπαθούν να δουν την πινακίδα του μαύρου σκούτερ, η οποία πιθανόν χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Καραϊβάζ. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το OPEN, θα ζητηθεί άμεσα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο.