Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και το προφίλ των δραστών φέρνουν στο φως οι καταθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του 21χρονου κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο γιος της αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα ναρκωτικά και μάλιστα βρισκόταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ανεπισήμως μάλιστα είχε γίνει γνωστό ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα χωρίς όμως να διευκρινιστεί η σύστασή του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα του υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες από μικρή ηλικία και κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο 19χρονος κατηγορούμενος θα καταθέσει ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ads

Στο ίδιο κελί οι δύο δράστες

Αν και αρχικά είχε σχεδιαστεί  ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός που κατηγορούνται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη να κρατηθούν σε διαφορετικά κελιά των φυλακών Γρεβενών, τελικά μοιράζονται -προς το παρόν- το ίδιο κελί.

Όπως μεταδίδει το kozanimedia, πρόκειται ουσιαστικά για τον λεγόμενο «χώρο υποδοχής» που είναι ειδικά διαμορφωμένος για έκτακτες και ιδιαίτερες περιπτώσεις κρατουμένων, ο οποίος, όμως, είναι ένας και ενιαίος.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο κρατούνται κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας και σε πλήρη απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων που μίλησαν στο Kozanimedia, οι μεταξύ τους σχέσεις εμφανίζονται να είναι αρκετά καλές (έως “πολύ καλές” όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, χωρίς καμία προστριβή για τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Ρόδο).