Στα νύχια της 32χρονης εφοριακού  Δώρας Ζέμπερη, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη στο Β Νεκροταφείο Αθηνών, στις 18 Οκτωβρίου 2017, δεν εντοπίστηκε το DNA του φερόμενου ως δράστη Εμμ. Εσσατζανιάν-Σοροπίδη, αλλά ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου μέχρι σήμερα άνδρα.

Ads

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα προέβαλε αντίσταση και πάλεψε την ώρα της δολοφονίας της με έναν άνδρα, ο οποίος δεν ήταν ο τοξικομανής Σοροπίδης.

Τις πληροφορίες της τηλεοπτικής εκπομπής «Τούνελ» επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία  η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Τούνελ», DNA του φερόμενου ως δράστη δεν υπάρχει κάπου αλλού.

Ads

Στο χώρο του κοιμητηρίου βρέθηκαν και μείγματα άλλου γενετικού υλικού, αλλά  δεν είναι καλής ποιότητας και δεν μπορούν να δώσουν σαφές αποτέλεσμα.

Εμφανίζεται σαν πειστήριο ένα κρητικό μαχαίρι που φέρει αποτυπώματα μόνο στη θήκη του.  Με αυτό φέρεται ο Σοροπίδης  να σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη.  Κανείς όμως ειδικός δεν απάντησε στο καυτό ερώτημα αν τα θανατηφόρα τραύματα στην εφοριακό, είναι συμβατά με το συγκεκριμένο  μαχαίρι .

Σχετικά με το αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος που έχει στείλει η  οικογένεια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Ο 58χρονος πρόκειται να κληθεί σε νέα απολογία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.