Σοβαρά ερωτήματα εξακολουθούν να υπάρχουν γύρω από την εκτέλεση του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία στη Βούλα, με τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής να ερευνούν το παρελθόν του για να καταλήξουν στο πιθανό κίνητρο.

Ads

Κι αυτό γιατί η βεντέτα που είχε ο «Αυστραλός» με τον Λιβανέζο πρώην συνεργάτη φαίνεται, κατά την άποψη πολλών, να κρύβει το μυστικό της μαφιόζικης εκτέλεσης. Μάλιστα η πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Λιβανέζου, είχε χρεωθεί στον ίδιο τον «Αυστραλό», αναγκάζοντας μάλιστα τον ίδιο να αναζητήσει καταφύγιο στην Ελλάδα.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η οικογένεια του συγκεκριμένου Λιβανέζου επιχειρηματία, με τον οποίο έγιναν αρχικά φίλοι και συνέταιροι οι δύο άντρες, θεωρείται από τους Αυστραλούς, ως η πιο ισχυρή οικογένεια της αυστραλιανής Μαφίας.

Ξαφνικά, μία έντονη οικονομική διαφορά που ξέσπασε μεταξύ τους οδήγησε σε «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του «Αυστραλού» και μάλιστα τότε είχε εντοπιστεί ο εκτελεστής που θα το έφερε σε πέρας έχοντας στην κατοχή του οπλισμό και φωτογραφίες του στόχου του.

Ads

Ακολούθησε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του Λιβανέζου συνεταίρου του, κάτι το οποίο αμέσως χρέωσαν τα μέλη της οικογένειας στον Ελληνοαυστραλό και από εκείνο το σημείο και μετά έχει ξεσπάσει μία θυελλώδης βεντέτα μεταξύ τους, που μαζί με τα μπλεξίματα του 46χρονου με τον νόμο στην Αυστραλία, τον οδήγησαν στην φυγή του, στην Ελλάδα.

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως η τελευταία τυχαία συνάντηση των δύο ανδρών στη Μύκονο ήταν κάτι παραπάνω από επεισοδιακή, καθώς ήρθαν στα χέρια σε γνωστό κέντρο διασκέδασης του νησιού.