Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα για την δολοφονίας της Άννας, της 45χρονης Κουβανής τρανς που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας νεκρή μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ads

Φεμινιστικές και ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις συγκεντρώθηκαν και φώναξαν συνθήματα, όπως «η Άννα ζει, τσακίστε τους ναζί», κρατώντας παράλληλα, πλακέτες που έγραφαν, «για την Άννα» και «οι τρανς ζωές μετράνε».

 

Ads
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις την Τρίτη έκαναν λόγο για «επιθέσεις μίσους» και κάλεσαν την Πολιτεία να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και ιδιαίτερα των τρανς προσώπων και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ.

 

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο διαμέρισμα της Άννας πολλά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εξετάζονται, όπως και βίντεο που δείχνει τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της 46χρονης, στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα γυναικείων και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό, πλακάτ και μια τεράστια σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Οι τρανς ζωές έχουν αξία», «Ενάντια στο μίσος και στην τρανσφοβία, στον δρόμο κατεβαίνουμε για άλλη κοινωνία», ήταν μεταξύ των συνθημάτων που έγραφαν τα πανό. Η πορεία κατέληξε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.