Σε ισόβια και επιπλέον 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 56χρονος πατέρας για την άγρια δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης, μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, τον Αύγουστο του 2017. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 56χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Ads

Εισαγγελική αγόρευση: Να καταδικαστεί με πλήρη καταλογισμό

Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, που τον είχε αποκαλέσει «ψυχρό δολοφόνο», απέρριψε την εκδοχή των ψυχολογικών προβλημάτων και όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε η συνήγορος υπεράσπισης Γιάννα Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έγινε εξ ολοκλήρου δεκτό από το δικαστήριο, ο 56χρονος φέρεται να μαχαίρωσε την κόρη του, να την στραγγάλισε και να αποπειράθηκε να της προκαλέσει ασφυξία.

Ads

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λάδι μαγειρικής κι ενώ η 18χρονη βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, ο πατέρας της, έβαλε φωτιά στο σπίτι, όπου τελικά βρέθηκαν και οι δύο από τους πυροσβέστες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο Νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά.

Συγγενείς: Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού μας

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους συγγενείς, ενώ η μητέρα της Ειρήνης, η οποία έχει χωρίσει με τον κατηγορούμενο από το 2011, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια δικαίωση για το παιδί μου, ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, έχει δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μας».

«Το μήνυμα είναι και κοινωνικό, γιατί όταν έχουμε θύματα νεαρά παιδιά, η κοινωνία πρέπει να καταδικάζει», τόνισε η συνήγορος της οικογένειας.