Την αντίδραση της οικογένειας του Κώστα Φραγκούλη προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι το 16χρονο παιδί, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ads

Για «εσφαλμένη απόφαση» μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, λέγοντας ότι «ένα άτομο που αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή, κάνοντας αλόγιστη χρήση βίας, με μία ευθεία βολή, είναι σίγουρα επικίνδυνο».

«Είναι και μια απόφαση που σίγουρα δεν απηχεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα» τόνισε σε δηλώσεις του.

«Αυτή τη στιγμή η δικογραφία επιστρέφει στον αρμόδιο ανακριτή από τον οποίο εμείς απαιτούμε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ιδίως να διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης όσον αφορά την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που καταλαμβάνει ακριβώς τη στιγμή του πυροβολισμού» συμπλήρωσε.

Ads

«Είναι κάτι που εμείς αιτηθήκαμε εγγράφως από τον τακτικό ανακριτή από την πρώτη μέρα και είναι κάτι που ζητά και το Συμβούλιο πλέον, με ερωτήματα που θέτει προς τις ανακριτικές αρχές. Η συμπληρωματική απολογία του κατηγορουμένου για τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο πρέπει να γίνει κάτω από άπλετο φως» κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ αποδέχεται ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής του αστυνομικού -που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα- ως προς την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συντάχθηκε με τον ανακριτή που ζητούσε ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος, κρίνοντας ότι δεν είναι επικίνδυνο άτομο, ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ έχουν περάσει έξι ημέρες από τον θάνατο του 16χρονου, δεν έχει ασκηθεί ακόμα συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για την οποία ο 34χρονος θα κληθεί να απολογηθεί εκ νέου ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 34χρονος υποστηρίζει ότι ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως είπε στην απολογία του – διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και πως δεν είχε σκοπό τα σκοτώσει τον 16χρονο.