Ενώπιον της δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως θα οδηγήσει τα Ellinika Hoaxes το Documento κατηγορώντας τα για «συστηματική, εκδικητική προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης της εφημερίδας, του site και των δημοσιογράφων του». Αφορμή για αυτή την εξέλιξη στάθηκε το γεγονός ότι τα Ellinika Hoaxes υποστήριξαν και μάλιστα έκαναν και σχετική αναφορά στο Facebook, ότι ήταν fake news μια πληροφορία που μετέδωσε το documentonews στις 7 Μαΐου, κατά την οποία «δόθηκε εντολή στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» να αποπλεύσει από την Κροατία μαζί με τα 6 αντιτορπιλικά συνοδείας του με προορισμό τη βάση της Σούδας στην Κρήτη».

Ads

Το Documento στη σχετική ανακοίνωση του αναφέρει ότι όχι μόνο οι πληροφορίες του ρεπορτάζ είναι ακριβείς, αλλά έχει στη διάθεσή του απόρρητα έγγραφα, τα οποία στηρίζουν την όλη υπόθεση, τα οποία όμως δεν κρίνει σκόπιμο στην παρούσα φάση να δημοσιεύσει. Επιφυλάσσεται όμως να κάνει κάτι τέτοιο στο δικαστήριο.

Τέλος, αφήνει ευρύτερες αιχμές εναντίον των Ellinika Hoaxes στον απόηχο της «αμφιλεγόμενης» απόφασης του Facebook να τους αναθέσει την επαλήθευση των ειδήσεων που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι «ακόμα δεν ανέλαβαν το ρόλο τους και αποκάλυψαν τη δημοσιογραφική ένδειά τους και την παντελή άγνοιά τους για το τι σημαίνει ρεπορτάζ, πληροφορία και έρευνα».