Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων ηλικίας, από 25 έως 51 ετών, σχηματίστηκε από την αστυνομία, καθώς κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς όταν εκείνοι πραγματοποιούσαν κατ’ οίκον έρευνα. Τρεις από αυτούς κατηγορούνται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Όπλων. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το βράδυ της Τρίτης σε κεντρική οδό των Ανωγείων, διαπιστώθηκε η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης. Αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν στο χώρο 26 κάλυκες πυροβόλων όπλων. Το πρωί της Πέμπτης ομάδα αστυνομικών παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετέβη σε οικία στα Ανώγεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία περίπου 45 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν κατά των Αστυνομικών με ξύλα, καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πάντως, εκμεταλλευόμενος την έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Στο σπίτι του ωστόσο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm, 35 φυσίγγια και ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου.