Έφτασε η ώρα για το ντιμπέιτ του Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Ads

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, οι οποίοι διεκδικούν τη δημαρχία στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου συμφώνησαν στην τηλεμαχία και η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της, την οριστικοποίησε.

Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης, στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ERTNEWS.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε το 41,35% των ψήφων και ο Χάρης Δούκας το 14,19%, ενώ το ποσοστό συμμετοχή ήταν μόλις 32,32% στα εκλογικά τμήματα της Αθήνας.

Ads

Οι όροι διεξαγωγής του debate συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων δημάρχων, με στελέχη της ΕΡΤ. Όπως αποφασίστηκε, η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα, τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις θα απευθύνουν ο συντονιστής, η Λίδα Μπόλα και ο Μάκης Προβατάς.

Οι ενότητες του debate Μπακογιάννη – Δούκα

Οι δύο υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 για τον δήμο Αθηναίων θα δεχθούν ερωτήσεις σε επτά ενότητες, η μία εκ των οποίων δεν έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες είναι οι εξής:

  • Λειτουργία της πόλης
  • Ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
  • Υποδομές/Ανάπτυξη
  • Κοινωνική πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, με διάρκεια έως 30 δευτερόλεπτα. Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας θα μπορούν να απαντήσουν μέσα σε δύο λεπτά, ενώ κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα για μία συμπληρωματική ερώτηση.

Οι δύο υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν έως τρεις ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Επίσης, θα έχουν το δικαίωμα για έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η κάθε μία.

Στο τέλος του debate, οι δύο υποψήφιοι για τον δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τοποθέτηση, διάρκειας έως δύο λεπτών.