Οι αντιδράσεις των πολιτών μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καταγράφονται σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Ads

Σε ερώτηση για την αξιολόγηση της συνολικής παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ποσοστό 46% των ερωτηθέντων κάνει αρνητική αποτίμηση, ενώ ποσοστό της τάξης του 35% θετική.

Σε ερώτηση για το εάν έχει βάση το δίλημμα των επόμενων εκλογών που έθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ένα 55% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν έχει βάση, ενώ το 38% έχει αντίθετη άποψη.

Αναφορικά, με την επίδραση που θα έχουν τα μέτρα ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και κατά πόσο θα έχει αρνητική ή θετική επίδραση για την οικονομία και τους πολίτες, σαφές προβάδισμα έχει η θετική επίδραση με 53% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 21% που εκτιμά πως θα έχουν αρνητική επίδραση.

Ads

Oι πολίτες μεταξύ άλλων ρωτήθηκαν για την περικοπή των συντάξεων από από 1/1/2019 και την προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση για ακύρωση του συγκεκριμένου μέτρου. To 37% των ατόμων που ρωτήθηκαν ανέφερε πως οι θεσμοί στο τέλος θα αποδεχθούν τη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ από την άλλη πλευρά το 52% θεωρεί πως ο εν λόγω στόχος δεν θα ευοδωθεί. Οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 76% αποτιμούν θετικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης ενώ το 17% έχει την αντίθετη άποψη.