Εξίσου υπεύθυνους με τους πολιτικούς για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας θεωρεί τους επιχειρηματίες το 82,1% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για το «Παρόν». Το 63,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Απογοήτευση δηλώνει η πλειοψηφία των πολιτών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -το 73,7% δηλώνει λίγο και καθόλου ικανοποιημένο- αλλά και από την αντιπολίτευση της Ν.Δ -το 85,5% δηλώνει λίγο και καθόλου ικανοποιημένο.

Ads

Το 51% αντιμετωπίζει αρνητικά το ενδεχόμενο οι επιχειρηματίες να εμπλακούν στην πολιτική ενώ το 47,4% τους εμπιστεύεται. Επίσης το 73,9% εκτιμά ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει περάσει στα χέρια του ΔΝΤ και μόλις το 15,5% πιστεύει ότι την Ελλάδα την κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.

Για τον τρόπο που χειρίζεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τα πράγματα, το 50,8% εκφράζεται από πολύ έως λίγο θετικά, ενώ το 48,5% αρνητικά. Στο ερώτημα, πόσο εμπιστεύεστε την κυβέρνηση Παπανδρέου, ότι μπορεί να περάσει τη χώρα σε μια νέα εποχή,το 64% απαντά ότι έχει από πολύ έως λίγη εμπιστοσύνη, έναντι του 35,4%, που δεν την εμπιστεύεται.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά, το 33,8% έχει τελευταία καλύτερη γνώμη, ενώ το 32,8% χειρότερη και το υπόλοιπο ένα τρίτο, δεν έχει αλλάξει γνώμη. Στο ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, το 44,6% δείχνει λίγο-πολύ διατεθειμένο να τα δεχθεί για να ανακάμψει η χώρα, ενώ το 54,5%, καθόλου.

Ads