Σημαντική φθορά φαίνεται να έχει η κυβέρνηση αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την τραγωδία των Τεμπών αλλά και από την ακρίβεια και τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ενώ κέρδος φαίνεται να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, το κυβερνών κόμμα έχασε 5,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μέσα σε έναν μήνα φτάνοντας το 31,4%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει σχεδόν 2 μονάδες φτάνοντας το 15,1%. Το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο και συγκεντρώνει 13%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 10,1, η Ελληνική Λύση με 9,7 και η Πλεύση Ελευθερίας με 4,3.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προηγείται σε δημοφιλία συγκεντρώνοντας τις πιο θετικές γνώμες σε ποσοστό 41% με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 39%, ενώ τρίτη έρχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ποσοστό 34%.

Ads

Επιπλέον, h δημοσκόπηση καταγράφει μία σχεδόν απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας στην διαδικασία απόδοσης ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς το 88% απαντά «όχι» στην ερώτηση αν είναι αποτελεσματικά όσα έχουν γίνει για αυτό από το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για μία οριζόντια κοινωνική αντίδραση, πέρα από ιδεολογικές τοποθετήσεις, όπως καταγράφεται στα αποτελέσματα της μέτρησης.