Υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ σε τρίτη πολιτική δύναμη καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Πρόκειται για τη δεύτερη δημοσκόπηση μετά από αυτήν της Opinion Poll για το Action 24 που ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ σκαρφαλώνει στη δεύτερη.

Ads

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 71,2% πιστεύει ότι η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, σε αντίθεση με το 22,3% που βλέπει θετικά/μάλλον θετικά τη νέα ηγεσία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα. Σε ποσοστό 68,8%, οι ερωτηθέντες «βλέπουν» διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Πρωτιά ΝΔ και ενισχυμένο ΚΚΕ, στην πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί το ισχυρό προβάδισμά της με 36%, και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,1%.

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μόλις 11% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,9%, Ελληνική Λύση με 5,4%, το νεοναζιστικό μόρφωμα-βιτρίνα του Ηλία Κασιδιάρη «Σπαρτιάτες» 3,6%, ενώ οριακή είναι η κοινοβουλευτική είσοδος για την «Πλεύση Ελευθερίας» με 3,1%.

Το ακροδεξιό «Νίκη» μένει εκτός Βουλής με 2,8%, το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 1,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε ποσοστό 10,3%.

Σαφής δυσαρέσκεια για την κυβερνητική αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 58,8% κρίνει πως κινούνται προς τη λάθος/ μάλλον λάθος κατεύθυνση και το 38,6% πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή/ μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, το 80,4% παραδέχεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/ μάλλον όχι.