Μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για το OPEN σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 14 έως 18 Φεβρουαρίου 2022.

Ads

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση έντονη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια με περίπου το 75% να πιστεύει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της δεν βοηθούν καθόλου ή λίγο την οικογένεια τους.

Πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2, το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,1%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η Ελληνική Λύση 3,6%, το ΜέΡΑ25 3%. Οι αναποφάσιστοι μετρήθηκαν στο 14,8%. 

Ads

image

image

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει να αντλεί ψηφοφόρους και από τη Νέα Δημοκρατία (7%) αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ (11%), ενώ 6% προέρχεται από ψηφοφόρους που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη το 2019.

image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης φαίνεται ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών που ρωτήθηκαν συγκριτικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

image

Έντονη η δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια, ενώ το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ.

image

Ταυτόχρονα, καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

image

Σημειώνουν δε από όσους ρωτήθηκαν, ότι ούτε η κυβέρνηση ΝΔ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

image