Συγκάλυψη της τραγωδίας στα Τέμπη βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha.

Ads

Συγκεκριμένα, το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, έναντι 12% που απάντησε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ενώ ποσοστό 12% είπε δεν ξέρω /δεν απαντώ.

Επιπλέον στο ερώτημα «εμπιστεύεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη» το 38% απάντησε καθόλου, το 29% λίγο, το 22% αρκετά και το 5% πολύ. Σημειώνεται ότι ένα ποσοστό 6% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο τρίτο ερώτημα της δημοσκόπησης για το αν πιστεύουν ότι μετά τα Τέμπη έχουν γίνει όσα πρέπει να για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Το 77% απάντησε «όχι», έναντι 9% «ναι» και 14% που είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ads

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα «θεωρείτε ότι από το συνέδριο του ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος;» το 36% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου απάντησε «ενισχυμένος», το 37% «το ίδιο» και το 23% «αποδυναμωμένος».

Ανάμεσα σε αυτούς που λένε ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 57% λέει «ενισχυμένος», 21% «το ίδιο» και 21% «αποδυναμωμένος».

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. είναι σταθερά πρώτη με ποσοστό 27,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη θέση με 10,5% πίσω απ’ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που συγκεντρώνει 11,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9% και η Ελληνική Λύση με 6,4%. Η Νίκη ακολουθεί στην 6η θέση με 3,6%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται εκτός Βουλής.