Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της παρουσίασε την Τρίτη η εταιρεία ALCO στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, η οποία φέρνει ορισμένα «καμπανάκια» στην κυβέρνηση.

Ads

Ειδικότερα οι πολίτες σε ποσοστό 78% απαντούν ότι το εισόδημά τους είτε δεν φτάνει για τις υποχρεώσεις τους, είτε αρκεί ίσα ίσια για να τις καλύψει.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας θα είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν τις αποφάσεις τους για την κάλπη.

Στην ερώτηση «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο», πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%, δεύτερος ο…κανένας, ενώ τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Επιπλέον, το 35% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (μείωση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα), ενώ το 32% πιστεύει ότι θα ήταν ίδια.

Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών (47%) πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι του 39% που πιστεύει ότι χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Βασικό κριτήριο, όπως προαναφέρθηκε, που θα επηρεάσει την ψήφο των αναποφάσιστων, είναι η ακρίβεια με 53% και ακολουθούν η πορεία της οικονομίας με 45%, τα ελληνοτουρκικά με 27% και οι υποκλοπές με 17%.

Η υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, θα επηρεάσει την ψήφο των αναποφάσιστων κατά 16%.

Όσο για το εισόδημά τους, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι «αρκεί ίσα – ίσα για να καλύπτουν τις υποχρεώσεις του» (48%) και δεν είναι αρκετό (30%).

Μόνο το 17% απάντησε ότι του επιτρέπει να ζει άνετα.

image

image

image

image

image

image