Προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, αλλά και για την όσο καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων αποφάσισε να εφαρμόσει πρόγραμμα μιας σειράς αυστηρών μέτρων για τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτών εξετάζεται και η δυνατότητα ελέγχου της έγκαιρης προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων μέσω μικροτσίπ.

Ads

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται να έχει μείνει ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Στουρνάρας με τη συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων. Αυτό που επισήμανε, είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης ανοχής προς τους εργαζόμενους που ακολουθούν ανάλογη τακτική. Συγκεκριμένα, χωρίς να μένει στα λόγια, η δημοτική αρχή κινείται ήδη στην κατεύθυνση εξεύρεσης αποτελεσματικής λύσης. Γι αυτό το λόγο ξεκίνησε έρευνα αγοράς για την προμήθεια του συστήματος που θα εγκατασταθεί στο Δημαρχείο γι αυτόν τον σκοπό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας: «Είμαστε διατεθειμένοι να προμηθευτούμε ακόμη και σύστημα κάρτας με μικροτσίπ».

Συμμόρφωση προς τις υποδείξεις

Το πολυπληθές προσωπικό του Δήμου Tρικκαίων θα χρειαστεί όπως φαίνεται να… συμμορφωθεί παράγοντας αποτελεσματικότερο έργο. Πρώτης προτεραιότητας ζητούμενο είναι η ορθή λειτουργία και το ωράριο των εργαζομένων. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που οι δημότες έχουν διαμαρτυρηθεί για την “κακή” όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν, εξυπηρέτηση, ενώ, όπως έχουν διαπιστώσει, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει… χαλάρωση των υπηρεσιών.

Ads

Εκτός από την εξυπηρέτηση των πολιτών, έχει τεθεί όμως και το ζήτημα της ορθής λειτουργίας των ίδιων των υπηρεσιών προκειμένου να διεκπεραιώνονται οι διάφορες υποθέσεις του Δήμου. Φυσικά, δεν απουσιάζουν και οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι κι οπωσδήποτε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα.

Δοκιμάστηκαν ήδη τα πάντα…

Ειδικά για το θέμα του ωραρίου έχουν δοκιμαστεί τα πάντα. H εκάστοτε Δημοτική Aρχή επιβάλλει κάθε φορά δικό της τρόπο ελέγχου των υπαλλήλων (όπως οι ειδικές κάρτες ή θυρωρός στην είσοδο του Δημαρχείου), αλλά δεν βρέθηκε λύση. Tίποτα μέχρι στιγμής δεν στάθηκε ικανό για να καταφέρει να κάνει τους υπαλλήλους του Δήμου τουλάχιστον συνεπείς ως προς το ωράριό τους. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εφαρμόσει τη χρήση δελτίου παρουσιών των υπαλλήλων του Δήμου, στο οποίο δηλωνόταν ενυπογράφως η ακριβής ώρα προσέλευσης κι αποχώρησης του καθενός από την υπηρεσία του. Ούτε αυτό το σύστημα απέδωσε γι αυτό και εγκαταλείφθηκε όπως τα προηγούμενα.

Η νέα μέθοδος θα είναι το μικροτσιπ;

Γι αυτούς τους λόγους, από την παρούσα δημοτική αρχή θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί νέα μέθοδος, όπως τα μικροτσίπ, ώστε να τηρείται το ωράριο από τους υπαλλήλους.

Πηγή: Εφημερίδα «Πρωϊνός Λόγος» καθημερινή εφημερίδα των Τρικάλων.