Σε καταγγελίες κατά του Δήμου Πειραιά και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη, για αναθέσεις σε εταιρεία που ανήκει στη σύζυγο του πρώην ποδοσφαιριστή και πλέον δημοτικού συμβούλου Πειραιά, Αντώνη Νικοπολίδη, προχωρά το attikiola , με δημοσίευμα του.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αρκετές είναι οι αναθέσεις στην εν λόγω εταιρεία τόσο από τον ίδιο το Δήμο Πειραιά όσο και από το νομικό πρόσωπο ΔΗ.ΡΑ.Π. και αφορούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και events στον Πειραιά, αν και, λόγω της ιδιότητας του Αντώνη Νικοπολίδη ως δημοτικού συμβούλου, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί να έχει οικονομικές και εμπορικές συνεργασίες η σύζυγός του αφού είναι πρώτου βαθμού συγγένεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το attikiola.

Η σύζυγος του κ.Νικοπολίδη λοιπόν, Βάσω Στασινού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκανε έναρξη επιτηδεύματος το 2017 και αμέσως άρχισαν οι επαγγελματικές συναλλαγές της με τον Δήμο Πειραιά, με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να της αναθέτει την πρώτη εκδήλωση ύψους 16.575,00€.

Οι αναθέσεις δεν σταμάτησαν ούτε εν μέσω πανδημίας ή lockdown, αφού ο δήμος Πειραιά, μέσω της ΔΗ.ΡΑ.Π η εταιρεία της συζύγου του Αντ.Νικοπολίδη ανέλαβε στις 10/12/2020 δύο εκδηλώσεις ύψους 11.000,00€ και 1.439,99€.

Ads

Παράλληλα, το attikiola, προσθέτει, ότι η επιχείρηση της κ.Στασινού διαθέτει και ενημερωτικό σαιτ, το οποίο διάκειται φιλικά προς τον Γιάννη Μώραλη, ενώ, στο δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης, ότι, το attikiola τηλεφώνησε στο γραφείο του δήμαρχου, κ. Μώραλη, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

Τέλος, η ιστοσελίδα σημειώνει πως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ «ξεκίνησε όταν μια πληροφορία έφθασε στην δημοσιογραφική ομάδα του attikiola που έκανε λόγο πως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε για την επιχείρηση «Νικοπολίδη» και για τις δεκάδες αναθέσεις από τον Δήμο Πειραιά και τα νομικά του πρόσωπα. Στην αρχή πιστέψαμε πως γνώριζε αλλά στην συνέχεια του ρεπορτάζ διασταυρώσαμε πως συμβαίνει το αντίθετο ασκώντας μάλιστα «βέτο» να μην ξανά πάρει ανάθεση η οικογενειακή επιχείρηση, του Δημοτικού συμβούλου Πειραιά».

«Μεγάλες ευθύνες για τη διάλυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας φέρει ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αφού αποδεικνύεται πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει βάλει λουκέτο στην υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας αποφάσεων ΟΤΑ», καταλήγει, το attikiola.

Αναλυτικά τα έγγραφα, σχετικά με τις αναθέσεις του Δήμου στη σύζυγο του Νικοπολίδη, που παρατίθενται στο δημοσίευμα: 

image

image

image

image

image

image