Απομακρύνονται οι φοίνικες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεγάλων δέντρων. Συνολικά στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν 22 φοίνικες και θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες ώστε να απομακρυνθούν.

Οι φοίνικες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο Γουδή, όπου και θα ξαναφυτευτούν, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορα άλλα σημεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοίνικες ύψους 4-5 μέτρων είχαν φυτευτεί μέσα σε μεγάλες λευκές ζαρντινιέρες στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αμερικής και το κόστος τους ήταν 1.700 ευρώ ο ένας. Συνολικά δηλαδή περίπου 40.000 ευρώ.

Ads

Η επιλογή ποικιλιών όπως οι φοίνικες που δεν είναι ενδημικό είδος για την Αθήνα αλλά εισαγόμενο και ακριβό, είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα αρνητικά.

Στο σημείο πάντως που βρίσκονται οι φοίνικες είχε χαραχθεί το δοκιμαστικό κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα εξωτικά δέντρα, δεν είχαν αγοραστεί για να παραμείνουν επί της Πανεπιστημίου, αλλά για να φυτευτούν σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Άλλωστε, το νέο σχέδιο του δήμου Αθηναίων, είναι, στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια, να φυτευτούν πλατάνια.