Την ετοιμότητά του να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων εξέφρασε ο διεθνούς εμβέλειας μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς. Έχει δείξει το ενδιαφέρον του για τα κοινά με έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, όπως, για παράδειγμα, η προετοιμασία γηπέδου μπάσκετ για τους κρατούμενους στον Κορυδαλλό και η συμμετοχή του στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στη βόρεια Εύβοια.

Ads

Μιλώντας στο Radcast αποκάλυψε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτοδιοίκηση.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιδέα έχει γεννηθεί εδώ και καιρό μέσα στο κεφάλι μου όταν πολλοί φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι με προσέγγιζαν και με παρότρυναν να ασχοληθώ με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα.

Από εκεί και πέρα, κάποια στιγμή χτύπησε και το τηλέφωνο μου, ύστερα από μια ενέργεια που είχε γίνει. Ήταν η Λιάνα Κανέλλη, η οποία με συνεχάρη και με ευχαρίστησε, παροτρύνοντας με και αυτή να ασχοληθώ με τα κοινά. Το ίδιο συνέβη και με ένα τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε.

Ads

Αν η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ν. Παππά για τον Δήμο Αθηναίων επισημοποιηθεί, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα βρεθεί μπροστά σε σοβαρό δίλημμα. Η στήριξή του από την Χαριλάου Τρικούπη θα δημιουργήσει ρεύμα υπέρ μιας προοδευτικής υποψηφιότητας και, αν γίνει αυτή η επιλογή, θα είναι η πρώτη φορά που θα συμπλεύσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων.

Για τον Κώστα Μπακογιάννη η μάχη για την επανεκλογή του θα δυσκολέψει. Γιατί θα έχει απέναντί του έναν αυτοδημιούργητο υποψήφιο, εξαιρετικά επιτυχημένο αθλητή, δημοφιλή στη νέα γενιά, πολιτικοποιημένο και ενεργό στο προοδευτικό μέτωπο, χωρίς κομματικό καπέλο.

Και δεδομένου ότι έχει στο ενεργητικό του σημαντικές αποτυχίες, όπως το φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου, μια αναπάντεχη υποψηφιότητα που δεν είναι σκονισμένη από τον παλαιοκομματισμό και την πελατειοκρατία γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική.