Για το «ριφιφί» του πρώην εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή στο γραφείο της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη μίλησε, μεταξύ άλλων, στην 5η μέρα της κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis  η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. 

Ads

«Ακόμη και οι κατασχέσεις των κατηγορουμένων γίνονται με όλες τις εγγυήσεις. Ακόμη και αν λέμε ότι ο Αγγελής ήθελε να ελέγξει για κάτι, θα έπρεπε να την έχει καλέσει, με συνεννόηση και ηρεμία, να του δίξει το υλικό. Όχι μόνο δεν έκανε αυτό αλλά είπε ψέμματα ότι εγώ του ζήτησα να μπει, απουσία της, και να πάρει το υλικό από τον υπολογιστή. Όχι μόνο ήταν παράνομο αυτό που έκανε αλλά είπε και ψέμματα πως εγώ του το ζήτησα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ούτε προφορικό παράπονο δεν μου έκαναν Ράικου και Αγγελής

Ρωτήθηκε από τον βουλευτή Ιωάννη Γκιόλια αν ευσταθούν οι κατηγορίες που εξέφρασαν καθυστερημένα οι Ράικου και Αγγελής για πιέσεις και απειλές από τον πρώην Υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο και σημείωσε: «Ούτε προφορικά δεν μου έχουν κάνει παράπονο οι Αγγελής και Ραικου. Πόσο μάλλον εγγράφως. Ήξεραν ότι είμαι τελείως ανεξάρτητη και ότι γι’ αυτό δεν είχαν κανένα λόγο να φοβούνται», είπε. 

Ads

Μάλιστα, ανέφερε πως η ίδια ποτέ δεν θα είχε βγει σε γεύμα με κάποιον ,όπως γράφτηκε ότι συνέβη με την Ράικου και τον Παπαγγελόπουλο. «Θα με είχε απειλήσει κάποιος και θα έτρωγα μαζί του;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ανεξαρτησία δεν είναι απλά αυτό που λέει το Σύνταγμα αλλά η εσωτερική ανεξαρτησία από τα πάντα να είσαι μακριά και την ίδια ώρα να είσαι μέσα στην κοινωνία».