Την δημιουργία holding company, στην οποία θα συνεργάζονται τα λιμάνια του Πειραιά, της Ελευσίνας, του Λαυρίου και της Ραφήνας εξήγγειλε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς για θέματα που αφορούν την ευρύτερη ανάπτυξη του Πειραιά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ads

Όπως σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, υπάρχουν προβλήματα στον ευρύτερο Πειραιά, στα οποία δεν επιτρέπει η παρούσα συγκυρία να δοθούν οι δέουσες λύσεις. Επιδίωξη είναι να γίνουν τα έργα για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε οτι τα ώριμα έργα είναι της τάξης του 1,5 δισ ευρώ με ορίζοντα πλήρους υλοποίησης την πενταετία και τα μη ώριμα με ορίζοντα δεκαετίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, βουλευτές της Α’ και Β’ περιφέρειας Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κα.

Ads