Με σημαντικές απώλειες εξελέγη ο 35χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που αναδειχθηκε από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. Επί 108 ψηφισάντων έλαβε 64 ψήφους υπέρ ενώ 42 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια και 2 τα άκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου ψήφισε “παρών” ενώ διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό των βουλευτών από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ads

Διαβάστε επίσης: To σχέδιο Κουβέλη για τη «ΔΗΜΑΡ plus»

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Φώτη Κουβέλη ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ την Κεντρική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη πρόταση μου. Πάμε μπροστά».

Τα νέα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής, τα οποία εξελέγησαν στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που εξέλεξε το 2ο Συνέδριο ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η ΔΗΜΑΡ:

Ads

Από τη λίστα της πλειοψηφίας «Σύνθεση», εξελέγησαν κατά σειρά των ψήφων που έλαβαν οι:

Παπαθανασίου Σάκης 51
Χατζησωκράτης Δημήτρης 47
Μαργαρίτης Θόδωρος 46
Μαυροκεφαλίδης Χρήστος 45
Παναγιώτου Παναγιώτης 42
Παγκάλου Έφη 34
Αμοιρίδης Γιάννης 27
Σαμπατακάκης Μιχάλης 25
Κακουλίδης Γιάννης 24

Από τη λίστα «Αριστερό Δίκτυο», εξελέγησαν οι:

Ζορκάδης Βαγγέλης 22
Σταυρόπουλος Χρήστος 22
Λουκάς Δημήτρης 16
Φωτεινός Θράσος 16

Από την «Ενωτική Λίστα», εξελέγησαν οι:

Λιοναράκη Μυρσίνη 22
Τσικαρδάνη Ντόρα 20
Καραγρηγορίου Γρηγόρης 19
Κάρης Κώστας 17

Σύμφωνα με απόφαση του οργάνου, στην Ε.Ε. δεν εξελέγησαν βουλευτές του κόμματος.

Η συνεδρίαση της ΚΕ ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ο οποίος υπογράμμισε πως οι Ευρωεκλογές του Μαΐου θα πρέπει να «στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής» αλλά «με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας», τονίζοντας πως «το πραγματικό δίλημμα των Ευρωεκλογών δεν είναι εντός η εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου».

Παράλληλα, απηύθυνε  πρόσκληση προεκλογικής συμπόρευσης «σε όλες τις πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα που θέλουν να συμπαραταχθούν σε μια ισότιμη σχέση μαζί μας» ώστε «να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη συγκρότηση ενός νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή μια προοδευτική πολιτική».