«Η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας, ούτε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στη φτηνή εργασία και την υψηλή ανεργία», σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Realnews, υποστηρίζει πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά προσθέτει πως «υπάρχει και η συνταγματική δυνατότητα να υπάρξει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» επαναφέροντας σενάρια για στήριξη μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Ads

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προαναγγέλλει τη δημιουργία συμπαράταξης, τονίζοντας πως ο πόλος που επιδιώκει να δημιουργήσει πρέπει να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ενώ αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Ό, τι επιτεύχθηκε στα δημόσια οικονομικά , με θυσίες της κοινωνίας και στο πλαίσιο μιας συνταγής με πολλά λάθη, πρέπει να αξιοποιηθεί για μια νέα ισχυρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους με στόχο μια νέα και διαφορετική συμφωνία», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά.

«Μια συμφωνία που θα υπερβαίνει την πολιτική  της μονόπλευρης λιτότητας, θα συνδέει τη δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία και θα προωθεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι απορρυθμίσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ads