Δυνατοί με όπλο την αλληλεγγύη δηλώνουν ότι παραμένουν οι Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και Δήμητρα Συριανού, μέσα από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας του ΑΤΜ που βρίσκεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ η τρίτη ως συνεργός τους. Αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη.

Ads

Από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι Σακκάς και Δημητράκης δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Αναλυτικά η δήλωση όπως δημοσιεύθηκε στο indymedia:

«Από τα μπουντρούμια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που για μια ακόμα φορά στέκονται αλληλέγγυοι στις νέες μας περιπέτειες με την αστυνομικοδικαστική κατασταλτική κρεατομηχανή. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δυνατοί, με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας. Θα σταθούμε όρθιοι στα νέα μαρτύρια που μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου. Ούτε βήμα πίσω! Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά. Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.»

Ads