Σφοδρή κριτική για τους καταστροφικούς χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί, στα σχολεία κάνει ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαία – Χορτιάτη, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και κεντρικό στέλεχος της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ads

Ο κ. Καϊτεζίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τη Δευτέρα έκανε λόγο για ανικανότητα και αδιαφορία της κυρίας Κεραμέως, η οποία δεν δίνει λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με τα σχολεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η αδιαφορία δεν έχει τελειωμό» και ότι «η κυρία Κεραμέως είναι παντελώς αδιάφορη». Επίσης τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι έχει αποστείλει επιστολές προσωπικά τόσο στην κα Κεραμέως, όσο και στην κυρία Ζαχαράκη, «και οι δυο δεν γύρισαν το τηλέφωνο. Αυτό είναι τραγικό!». Και ως αποτέλεσμα αυτών, όπως είπε, «θα ταλαιπωρούμαστε τα παιδιά, οι γονείς, εμείς για την αδιαφορία των δύο υπουργών».

«Αν το κράτος είναι κουφό, αν το κράτος είναι σε ύφεση, αν κοιμάται δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα», είπε. Στο τέλος της συνέντευξής του ζήτησε από την κα Κεραμέως και την κα Ζαχαράκη «να κάτσουν να δουλέψουν επιτέλους» ή «καλό θα είναι να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους για να καθίσουν να δουλέψουν άλλοι άνθρωποι. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τις δύο κυρίες».

Ads

Όπως είναι λογικό, η πρωτοφανής επίθεσης προκαλεί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Το Γραφείο Τύπου σχολίασε: «Καλούμε την κα Κεραμέως και την κα Ζαχαράκη να ακούσουν επιτέλους τις φωνές διαμαρτυρίας των ανθρώπων που διαχειρίζονται τα προβλήματα που οι ίδιες δημιουργούν, όπως και τις φωνές των γονιών και των παιδιών. Διαφορετικά ο πρωθυπουργός να πάψει να παίζει τον θεατή και, όπως είπε το κεντρικό στέλεχος του κόμματός τους, να τις απαλλάξει από τα καθήκοντά τους.»

Αυγέρη: Ο φουλ νεοφιλελεύθερος είδε την Κεραμέως και φοβήθηκε;

Μάλιστα, η Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Αν. Τομεάρχης Υγείας Δώρα Αυγέρη, υπυενθύμισε σε ανάρτησή της ότι ο Ιγνάτιος Καϊτζίδης, είναι από τους πλέον νεοφιλελεύθερους Δημάρχους, ο οποίος έχει πρόσφατα κλείσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στο Δήμο του. Όπως σχολίασε ειρωνικά  “φουλ νεοφιλελεύθερος” φοβήθηκε από την Υπουργό Παιδείας: