Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για fake news, όταν ο τελευταίος του επισήμανε στη Βουλή τις κυνικές δηλώσεις του κυβερνητικού του εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για τις αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο που αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος, όμως ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου έχει άλλη γνώμη. 

Ads

Συγκεκριμένα πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα. Αν και υποστήριξε ότι δεν τις άκουσε ο ίδιος αλλά του τις μετέφεραν, είπε ότι «εύστοχες δεν μπορείς να τις πεις». «Ίσως εν τη ρύμη του λόγου να είπε κάτι που δεν εννοούσε. Δεν θεωρώ ότι οι αυξημένες περιπολίες αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Πέτσα», προσθέτοντας: «Επειδή έχω περάσει από το πόστο του, είναι τρομερό τι περνάς. Κάθε λέξη του εκπροσώπου διυλίζεται και ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Θεωρώ ότι δεν εννοούσε αυτό το οποίο ακούγεται». 

Αυτό βέβαια είναι διαφορετικό από αυτό που επιχείρησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο οποίος μίλησε για δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ. Διαψεύστηκε βέβαια από τα βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα και έδωσε πάσα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσει είτε να ανακαλέσει τα όσα είπε περί fake news, είτε να παραιτήσει τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο. 

Ads