Δριμεία επίθεση εναντίον των δηλώσεων της κυβέρνησης για μέτρα που «θα πίασουν τόπο» εξαπέλυσε σήμερα η γγ γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία τόνισε ότι «το δίλημμα που τίθεται από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα είναι δηλητηριώδες, αλλά και ανύπαρκτο για τον λαό». «Το βέβαιο είναι ότι οι θυσίες θα ανεβάσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου συνολικά, ενώ οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε δεινή θέση», τόνισε η γγ του ΚΚΕ.

Ads

Αναφερόμενοι στα δύο μεγάλα κόμματα η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι οι στυλοβάτες της Ευρωπαικής Ένωσης και του κεφαλαίου», ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «όσοι νομίζουν ότι η ΕΕ θα αλλάξει από μέσα, στην ουσία παρουσιάζουν ένα τέχνασμα για παραίτηση από τη ριζοσπαστική πάλη».

Η γραμματέας του ΚΚΕ, είπε ακόμη ότι «οι θυσίες έχουν νόημα μόνον στον βωμό του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» και τόνισε την ανάγκη όξυνσης της πάλης, «με όλες τις μορφές και με συνολική αντεπίθεση».

Αναφερόμενη στα μέτρα που υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου, η κ. Παπαρήγα είπε πως αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατέληγαν στη συμφωνία που κατέληξαν, θα ήταν πιο δύσκολα για τις τράπεζες, «γιατί αυτές, ουσιαστικά, διευκολύνονται με τις αποφάσεις του κ. Τρισέ, αλλά κανένα μέτρο, από αυτά που ανακοινώθηκαν, δεν αποβλέπει στη βελτίωση της θέσης του λαού».

Ads

Όσον αφορά τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για κοινωνικές εκρήξεις λόγω οικονομικής στενότητας η γγ του ΚΚΕ είπε ότι «αλλοίμονο, αν ο λαός περιμένει να εκφράσει τη λαική δυσαρέσκεια ο ΛΑΟΣ ή και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην περίπτωση αυτή θα έχουμε ένα κίνημα χειραγωγημένο και τελικά ηττημένο. Το θέμα είναι η χειραφέτηση του λαού από την κυρίαρχη πολιτική, προκειμένου να δρομολογηθούν αγώνες, που θα ανατρέψουν τους συσχετισμούς και στο σημείο αυτό, αναγκαία είναι και η ενίσχυση του ΚΚΕ».

Τέλος, σχολιάζοντας τα ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, που ακούστηκαν από άνδρες του Λιμενικού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «ενίσχυση των ρατσιστικών και εθνικιστικών φωνών με πρωτεργάτη τον κ. Καρατζαφέρη, άλλοτε σύμμαχο της ΝΔ και τώρα συμμαχο του ΠΑΣΟΚ, που υπερασπίζεται αυτούς που εκπαιδεύουν Έλληνες στρατιώτες» και κατέληξε: «Ας προβληματιστεί ο λαός γι αυτούς. Η καλλιέργεια του ρατσισμού και του εθνικισμού στρέφεται κατά των εργαζομένων και πυροδοτεί τις πιο ακραίες φωνές».