Νέα αναβολή πήρε η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Οκτωβρίου, μετά την σημερινή δικάσιμο που έγινε υπό ένταση με αντεγκλήσεις, απειλές χρυσαυγιτών και ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Ads

Η αναβολή αποφασίστηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής ότι δεν αρκούν οι προϋποθέσεις για δημοσιότητα της δίκης, καθώς δεν υπήρχαν μικρόφωνα στην αίθουσα και δεν μπορούσαν να ακούσουν τα όσα λέγονται οι δημοσιογράφοι. Στην συνέχεια της δίκης στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 26 Ιουλίου, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού.

Στη σημερινή δικάσιμο, το παρόν έδωσαν οι καταδικασμένοι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν και οι κατηγορούμενοι Αγριογιάννης, Μπούκουρας, Κομιανός, Ευγενικός.

Ads

image

image

Ένταση υπήρξε κατά την έναρξη της δίκης καθώς υποστηρικτές του Λαγού και του Κασιδιάρη που είχαν γεμίσει την αίθουσα φώναξαν «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» με την Μάγδα Φύσσα να αντιδρά φωνάζοντας: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», ενώ διαμαρτυρήθηκε και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς φώναξε: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Επιπλέον, άτομο από τους υποστηρικτές του Κασιδιάρη φαίνεται σε φωτογραφία να χαιρετάει ναζιστικά την ώρα που έφευγε ο Ηλίας Κασιδιάρης από την αίθουσα έχοντας παρατεταμένο το χέρι του καθ’ όλη την διάρκεια της εξόδου. Στην ίδια προκλητική πράξη προέβη και ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης μετά την διακοπή της δίκης.

Επίσης, προκλητικός ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος χαμογελούσε συνεχώς προς τους δημοσιογράφους και κρατούσε στα χέρια του τρικάκια του κόμματος του.

image

image

image

Σημειώνεται ότι κάλεσμα για συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο είχαν απευθύνει κόμματα και συλλογικότητες της αριστεράς οι οποίοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Ποτέ ξανά φασισμός. Ούτε βήμα Πίσω» και φώναζαν «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί».

image