Ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο σκηνοθέτης, «δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», αναφέροντας παράλληλα, στον ANT1, ότι ο Δ. Λιγνάδης, ακολουθούσε «μεθοδευμένη προσέγγιση» σε «ανήλικα αγόρια».

Ads

«Ο σκηνοθέτης πολλές φορές εθεάθη να συχνάζει σε πλατεία που υπήρχαν ανήλικα άτομα, ακόμα και υποσχόμενος καριέρα στον χώρο του θεάματος», συνέχισε ο κ. Βλάχος, συμπληρώνοντας ότι «πολλά από τα αγόρια δεν είχαν σεξουαλική εμπειρία πριν από την κακοποίηση, πολλά από αυτά ήταν κλειστά, ευάλωτα και όλα αυτά δείχνουν μεθοδευμένη προσέγγιση», η οποία είχε ως αποτέλεσμα, «ορισμένες περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν», όπως δήλωσε.

«Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές, για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του. Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. Είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει», σημείωσε επίσης, στον ΣΚΑΪ ο κ. Βλάχος, για να να χαρακτηρίσει, στη συνέχεια, ως «καταρχήν ομολογία» την παραδοχή ότι ο σκηνοθέτης, γνώριζε κάποια από τα φερόμενα ως θύματα, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

«Πρέπει να δοθεί εξήγηση για ποιον λόγο είχε κατ’ ιδίαν συναναστροφή με ανήλικα που ακόμα και δεν είχαν σχέση με τον χώρο του θεάτρου», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Βλάχος, καταρρίπτωντας τον ισχυρισμό ότι τα παιδιά πήγαιναν σε εκείνον, καθώς όπως είπε: «Αν κάποιοι απευθύνθηκαν στον Δημήτρη αναζητώντας τη στήριξη που αυτός τους υποσχέθηκε, είναι άλλο πράγμα».

Ads

Παράλληλα, σχολιάζοντας επίσης τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια ότι «στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Μενδώνη», τον χαρακτήρισε «αβάσιμο», πριν αναφερθεί γενικά στην ψυχολογία των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο δικηγόρος, τόνισε επίσης πως, ο 25χρονος εντολέας του, του εκμυστηρεύτηκε ότι, «ντρεπόμουν, ένιωθα ότι είχα κάνει κάτι λάθος, ότι εγώ το προκάλεσα, ότι θα έκανα τους γονείς μου να ντρέπονται».

Τέλος, κάλεσε όλα τα θύματα να προχωρήσουν σε καταγγελίες, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει «να γνωρίζουν ότι έχουν πίσω τους όλη την κοινωνία, τη Δικαιοσύνη που λειτουργεί άψογα, έχουν ακόμα και την κυβερνητική στήριξη».

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Βλάχου σε ΣΚΑΪ και ANT1 αντίστοιχα: