Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, απαντώντας στις δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, που αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστήριξε πως «η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά και δεν εκβιάζεται», τόνισε πως «η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία».

Ads

Επίσης, η κυρία Κούρτοβικ, απάντησε και στη δήλωση του κ. Οικονόμου, πως, ο Δ. Κοφοντίνας, «επιχειρεί να εκβιάσει την πολιτεία για να πετύχει την κατ’ εξαίρεση και προνομιακή μεταχείριση έναντι των συγκρατουμένων του», δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Ο κ Οικονόμου πρέπει να εξηγήσει γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση, όταν τη ζητά ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Να μας πει γιατί είναι προνόμιο η μεταφορά στο υπόγειο του Κορυδαλλού.»

Ολόκληρη η δήλωση της Ιωάννα Κούρτοβικ:

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία, Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει, όταν ασκούν την εξουσία αυτοί που εκδικούνται. Ο κ Οικονόμου πρέπει να εξηγήσει γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση, όταν τη ζητά ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Να μας πει γιατί είναι προνόμιο η μεταφορά στο υπόγειο του Κορυδαλλού.

Ads

Πρέπει επιπλέον να απαντήσει , γιατί ταιριάζουν στη Δημοκρατία που δεν εκδικείται : οι φωτογραφικοί νόμοι, οι ονομαστικές και στοχευμένες παρεμβάσεις των αξιωματούχων του κράτους εναντίον ενός κρατουμένου, ο αποκλεισμός του από δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει και που έχουν όλοι οι κρατούμενοι , η με δημόσιες δηλώσεις προειλημμένη απόφαση για την επιδείνωση των συνθηκών κράτησής του , οι ψευδείς δηλώσεις των υπάλληλων του κράτους»