Σε δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις προέβη ο δικηγόρος του 37χρονου ιερέα στα Κάτω Πατήσια, που κατηγορείται ότι βίαζε ένα 15χρονο κορίτσι επανειλημμένα για περίπου πέντε μήνες (τέλη 2019-μέσα 2020), όταν εκείνη πήγαινε στο κατηχητικό.

Ads

«Για να υφίσταται βιασμός νομικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο στοιχεία: την ιατροδικαστική εξέταση και εκτός από τη σωματική απειλή για την ακεραιότητά της θα πρέπει να έχει την απειλή της ζωής της να εξαναγαστεί να έρθει σε συνουσία με τον ιερέα. Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο, κανένα φωτογραφικό υλικό που να στοιχειοθετεί μία επαφή με τον ιερέα», είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδεικτικά μέσα για να αποδειχτεί το έγκλημα του βιασμού».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει της μόδας μετά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και όλες τις καταγγελίες που ακολούθησαν μετά από εκείνη.

«Έχουμε το εξής παράδοξο: Έχουμε μία καταγγελία και κανένα αποδεικτικό μέσο, κανένα μήνυμα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι της είχε στείλει σε φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του. Γιατί δεν κράτησε αυτά τα στοιχεία να τα παραθέσει στον ανακριτή για να αποδείξει ότι ο ιερέας είναι ένα τέρας;  Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Μήπως εάν δεν υπάρχουν οι αποδείξεις να μην κατηγορούμε και να μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο; Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια», δήλωσε στο Mega.