Νέα φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης ανήλικων έρχεται στη δημοσιότητα. Δύο παιδιά από τα Πετράλωνα, που έζησαν εφιαλτικές στιγμές, μήνυσαν τους γονείς τους, τον πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση και τη μητέρα για συγκάλυψη της υπόθεσης. 

Ads

Όπως έχουν καταγγείλει το 17χρονο σήμερα παιδί αλλά και η 22χρονη σήμερα αδελφή του έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ξανά και ξανά μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα, από τον πατέρα τους, τον θείο τους, αλλά και συνεργάτες του πατέρα. Συνολικά φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί 17 άτομα.

Ένα ακόμη εξοργιστικό στοιχείο της υπόθεσης, σχετικά με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και των αρχών, είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καταγγελίες έχουν γίνει ήδη από το 2017 και εδώ και πέντε χρόνια όχι μόνο δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση, αλλά οι γονείς των παιδιών κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ το τρίτο παιδί της οικογένειας συνεχίζει να μένει με τη μητέρα, η οποία έχει καταγγελθεί για συγκάλυψη. 

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν το μικρό αγόρι μίλησε για όσα βίωνε σε έναν εκπαιδευτικό. Πολλοί είχαν παρατηρήσει πως το 7χρονο παιδι εδειχνε μονίμως φοβισμένο. Η συνάντησή του με τον εκπαιδευτικό σε ένα από τα καφέ της περιοχής, έγινε η αιτία για να αποκαλυφθεί η φρίκη. Ο εκπαιδευτικός πρότεινε στην μητέρα του παιδιού να κάνει δωρεάν μαθήματα στο παιδί και εκείνη το επέτρεψε. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, το παιδί άρχισε να μιλά για τις «συνήθειες» στο σπίτι, όχι όμως υπό τη μορφή καταγγελίας αλλά ως μία κανονική κατάσταση.

Ads

Όπως επιβεβαίωσε η δικηγόρος του κοριτσιού, Δήμητρα Πλαστήρα, οι βιασμοί των παιδιών δεν γινόταν απλά και μόνο από τον πατέρα, αλλά και από φίλους του πατέρα που συμμετείχαν σε πάρτι που διοργάνωνε. Μάλιστα, όπως ανέφερε στον Ant1, όλα αυτά γίνονταν εν γνώσει της μητέρας τους, κατά της οποίας έχουν υποβάλλει μήνυση. Πρόσθεσε δε με νόημα, ότι η συγκεκριμένη οικογένεια, «είναι μια ελληνική οικογένεια, συνηθισμένη, από αυτές που αποκαλούμε της διπλανής πόρτας». Τα παιδιά καταγγέλλουν πως στα «πάρτυ οργίων συμμετείχε και ένα θείος της οικογένειας».

Μιλώντας στο OPEN η δικηγόρος μίλησε για διοργάνωση «πάρτι βιασμού», στα οποία ο γιος ζούσε τις φρικαλεότητες, ενώ υπήρξε και φορά που βιάστηκε μπροστά στη μητέρα του, με την ίδια να σιωπά. Καταγγέλθηκε επίσης πως ο ανήλικος είχε βιντεοσκοπηθεί να βιάζεται από τους βιαστές του, ενώ υπάρχει αναφορά και για άλλα παιδιά.

Στη μήνυση, η 22χρονη σήμερα «Α» και ο 17χρονος αδελφός της, καταγγέλλουν τη μητέρα τους για τη σιωπή και κυρίως για τη συγκάλυψη της σεξουαλικής τους κακοποίησης από τον πατέρα τους. Η μητέρα μάλιστα κατηγορείται πως ασκούσε ψυχολογική βία κατά των παιδιών για να μη μιλήσουν. Η κοπέλα εδώ και χρόνια ζει στην επαρχία προσπαθώντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ενώ ο 17χρονος μένει με την οικογένεια που τον βοήθησε να ξεφύγει από τον εφιάλτη και να καταγγελθούν όλα αυτά.

Η υπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, έχει καταγγελθεί από το 2017 με μήνυση κατά του πατέρα, και έφτασε μέχρι την προκαταρκτική εξέταση αλλά τελικά δεν προχώρησε, προκαλώντας ερωτήματα. Η κακοποίηση, σύμφωνα με τις περιγραφές των παιδιών, άρχισε στις ηλικίες του δημοτικού και σταμάτησε όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις από περίοικο εκπαιδευτικό που ήρθε σε επαφή με το τότε επτάχρονο αγόρι και του εκμυστηρεύτηκε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε στο σπίτι του.

Η λεπτομερής περιγραφή των παιδιών στη μήνυσή τους κατά της μητέρας τους δίνει την εικόνα ενός πατέρα ο οποίος, όχι μόνο ασελγούσε και βίαζε τα παιδιά του αλλά τα «πάσαρε» και σε φίλους της οικογένειας. Εφόσον τα στοιχεία επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.