Κατακόρυφα ανέβηκε στην συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαγό.

Ads

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δήλωσε πολιτικός κρατούμενος, ζήτησε το λόγο και κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι δεν του επιτρέπεται να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής. Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε ότι οι καταγγελίες του δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, εκείνος αντέδρασε λέγοντας: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την αριστερά… μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».

Δεν έλειψαν μάλιστα τα υπονοούμενα για τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον Γιάννη Λαγό να λέει: «Εγώ εκλεγμένος από 120.000 δεν μπορώ να μιλήσω, ενώ βιαστές, μιλάνε και μιλάμε για δημοκρατία στην Ελλάδα;».

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή ενώ κατά την αποχώρηση από την δικαστική αίθουσα ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος χειροκροτήθηκε από υποστηρικτές του που βρίσκονταν στην αίθουσα, φώναζε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Ads

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η Μάγδα Φύσσα και άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό της, από την άλλη πλευρά της αίθουσας, φώναξαν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». «Τώρα ξεκινάμε» ήταν η απάντηση. «Ψόφο, γουρούνια!» φώναξε η άλλη πλευρά.