Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με την Έδρα να εξετάζει κατηγορούμενο που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων που δέχτηκαν επίθεση στο στέκι «Αντίποινα» στα Πετράλωνα, τον Ιούνιο του 2018.

Ads

Ο κατηγορούμενος δήλωσε «υποστηρικτής» της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος της, παρά το έγγραφο που αποδεικνύει την εγγραφή του στην κεντρική επιτροπή της Xρυσής Αυγής.

Κατά την εξέτασή του ερωτήθηκε για το σκεπάρνι και το μαχαίρι που είχε πάνω του κατά τη διάρκεια της επίθεσης και η απάντησή του ήταν για… τα «πανηγύρια».

Όταν η Πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο γιατί είχε πάνω του μαχαίρι και τι ήταν σκαλισμένο πάνω σε αυτό, εκείνος απάντησε ότι είχε πάνω του χαραγμένο «κάτι σαν σβάστικα» και ότι το είχε πάρει από ένα … πανηγύρι στα Σούρμενα. Σύμφωνα δε με τον ίδιο κουβαλούσε το μαχαίρι πάνω του… «για τα ψάρια».  Όσον αφορά το σκεπάρνι, είπε πως «το κουβαλούσε από τη δουλειά του» και το χρησιμοποιούσε «για να φτιάχνει ράφια στο ξενοδοχείο όπου δούλευε».

Ads

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο συγκατηγορούμενός του, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την ίδια υπόθεση. «Πήγαμε μόνο για να πετάξουμε φυλλάδια στα Πετράλωνα και τίποτα άλλο» υποστήριξε κατά την απολογία του και πρόσθεσε: «Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακουμπήσαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δεν θα μπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας». Χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός ότι είχαν και οι δύο μαχαίρια πάνω τους… «σύμπτωση». 

Η διαδικασία συνεχίζεται.