Δυσαρέσκεια και έκπληξη προκάλεσαν στην έδρα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, οι ασάφειες και υπεκφυγές, τα επαναλαμβανόμενα «δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω» του μάρτυρα Δημοσθένη Δημητράκου, αδελφού του ιδιοκτήτη της καφετέριας, που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δούλευε στην καφετέρια «Κοράλλι».

Ads

Στις ερωτήσεις δικαστών και συνηγόρων, ο μάρτυρας απαντούσε είτε ότι δεν θυμάται, είτε ότι δεν γνωρίζει και ότι, παρέμεινε στο μαγαζί, δεν βγήκε έξω, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου, η οποία του είπε:
«Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας; Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη».

Κατέθεσε μόνον ότι είδε την παρέα του Παύλου Φύσσα έξω από το Κοράλλι και κάποιες φιγούρες στη μέση της οδού Παύλου Μελά, ωστόσο, δεν διέκρινε τίποτε άλλο καθώς ήταν σκοτάδι.

Πρόσθεσε ότι ήταν ήδη μέσα στο μαγαζί, όταν είδε να περνούν έξι μηχανές της Αστυνομίας με αναμμένους φάρους, ενώ παραδέχθηκε ότι «κράτησε» τον Χατζησταμάτη (το άτομο που εμφανίστηκε ως διαμεσολαβητής -αστυνομικός), να μη φύγει με τη μηχανή του, φοβούμενος ότι θα γίνει φασαρία.

Ads

«Μέσα στο μαγαζί ήμουνα, δεν είδα απολύτως τίποτα», είπε διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «φασαρία δεν έγινε στο μαγαζί».

Τη στάση του δεν άφησε ασχολίαστη ούτε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου λέγοντάς του: «Μα δεν θυμάστε τίποτε… Συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε ότι δεν είχατε καν την περιέργεια…».

Ο μάρτυς παραδέχθηκε πως έμαθε αργότερα, ότι «κάποιοι που ανήκαν στη Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στο παιδί και το μαχαίρωσαν».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Νοεμβρίου.