Στη δίκη του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για βιασμό σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, κατέθεσαν δύο ηθοποιοί. Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε και για τη σοκαριστική προσωπική της εμπειρία, ενώ η Μαρία Τζομπανάκη αναφέρθηκε στο πόσο καλός άνθρωπος και επαγγελματίας είναι ο κατηγορούμενος.

Ads

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που λαμβάνει χώρα η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του δημοφιλούς τηλεοπτικού σίριαλ «Σασμός», η Κατερίνα Διδασκάλου ισχυρίστηκε ότι πιστεύει την καταγγέλλουσα, γιατί η ίδια βίωσε μια εμπειρία αντίστοιχη με τον εν λόγω σκηνοθέτη.

Από την πλευρά της η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου, κατέθεσε πως η κ. Αθανασοπούλου που μήνυσε τον κατηγορούμενο για βιασμό, την προσέγγισε για να καταθέσει εναντίον του.

«Την κοπέλα την πίστεψα»

Είπε η ίδια χαρακτηριστικά, «Αυτόπτης δεν ήμουν, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο».

Ads

Εν προκειμένω, η Κατερίνα Διδασκάλου περιέγραψε την οδυνηρή εμπειρία που βίωσε πριν λίγα χρόνια κατά την διάρκεια γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς, όταν ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης είχε μπει στο καμαρίνι της και αυνανίστηκε μπροστά της, σύμφωνα με την κατάθεσή της.

«Εγώ το είπα στο ΣΕΗ ότι είναι κατάχρηση εξουσίας και ότι είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο χώρο μας», είπε η μάρτυρας, η οποία και ερωτήθηκε γιατί δεν είχε καταγγείλει τον Κωστόπουλο.

«Είχα τρία μικρά παιδιά. Δυο στην εφηβεία, ένα μικρό παιδί στο δημοτικό. Επίσης στην αρχή νιώθεις ένοχος ο ίδιος. Λες πώς βρήκε το θράσος και μπήκε στο καμαρίνι. Τότε δεν το είπα, το ανέφερα αργότερα στον ΣΕΗ. Έκανα καταγγελία περίπου μια τριετία μετά», ανέφερε με τη σειρά της η Κατερίνα Διδασκάλου.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της Μαρίας Τζομπανάκη, η οποία είπε «Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δε θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοί μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.»