Οι σακούλες απορριμμάτων με το «ύποπτο περιεχόμενο», που αποτελούν βασικά πειστήρια της υπόθεσης, από τρεις έγιναν τέσσερις, ενώ στη συνέχεια πολλαπλασιάστηκαν. Ωστόσο, οι προϊστάμενοι του Γραφείου Πληροφοριών και του Γραφείου Ερευνών του τμήματος Εσωτερικής Τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής, που εξετάστηκαν την Τρίτη από το δικαστήριο, δήλωσαν ότι δεν ήξεραν γιατί ο αριθμός αυξάνεται.
Ads
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα διαβάστηκαν στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το «Βήμα», στις 21 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί που βρήκαν τις σακούλες στον κάδο καταθέτουν ότι μετέφεραν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής τρεις σακούλες, όχι ιδιαίτερα γεμάτες. Για τρεις σακούλες μίλησαν και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ερευνών, καθώς και ο προϊστάμενος του Γραφείου Πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής. Μία από αυτές τις σακούλες είχε την ένδειξη «Δεν επιβαρύνω το περιβάλλον».
Στις 21 Σεπτεμβρίου, η έκθεση κατάσχεσης που συντάχθηκε από αστυνομικούς του Γραφείου Ερευνών αναφέρει ότι κατάσχονται τέσσερις σακούλες. Όμως, στις 22 Σεπτεμβρίου, το έγγραφο που συνοδεύει την αποστολή των πειστηρίων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει τέσσερις σακούλες, οι οποίες περιέχουν 18 επιπλέον σακούλες καθώς και εννιά σακούλες με την ένδειξη «Δεν επιβαρύνω το περιβάλλον».
Σημειώνεται ότι βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη ήταν δακτυλικό της αποτύπωμα που βρέθηκε σε σακούλα με την ένδειξη «Δεν επιβαρύνω το περιβάλλον», η οποία περιείχε υλικά που παρέπεμπαν σε εκρηκτικό μηχανισμό. Όταν ο συνήγορός της ρώτησε τον προϊστάμενο του Γραφείου Ερευνών πώς είναι δυνατόν «να αβγατίζουν οι σακούλες μέσα στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ.» και πώς είναι δυνατόν μέσα από τρεις μισογεμάτες σακούλες να βγουν «τόσο πολλές σακούλες οι οποίες φτάνουν για να γεμίσουν ένα μικρό φορτηγό», ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνωρίζει γιατί ο αριθμός αυξάνεται, ωστόσο δήλωσε με βεβαιότητα ότι στο γραφείο του «αποκλείεται να έγινε “παραγέμισμα” στις σακούλες».
Ο προϊστάμενος του Γραφείου Ερευνών παραδέχθηκε πως δεν συντάχθηκαν εκθέσεις ανεύρεσης πειστηρίων. Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφοριών ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της οικίας Χατζημιχελάκη στο Χαλάνδρι, που μετέπειτα χαρακτηρίστηκε «γιάφκα», δεν συντάχθηκε κανένα έγγραφο που να αποδείκνυε τα πρόσωπα και τους χρόνους κατά τους οποίους είχαν βάρδια έξω από το σπίτι, ενώ ο ίδιος κατέστρεψε τις σχετικές σημειώσεις που είχε κρατήσει.
Τέλος, φίλοι και συμφοιτητές των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που εξετάστηκαν, μίλησαν για ένα φυσιολογικό φοιτητικό σπίτι, στο οποίο δεν είχαν αντιληφθεί τίποτε το ύποπτο. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >