Σε αγόρευση που σχεδόν ισοδυναμεί με αποδόμηση της Δικαιοσύνης και του κράτους Δικαίου προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, στη δίκη για τη δολοφονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ads

Κάνοντας λόγο για μία υπόθεση «όνειδος» για την ελληνική Δικαιοσύνη, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης κάλεσε τους δικαστές και τους ενόρκους του Μικτού Ορκωτού της Αθήνας να μην έχουν «καμία εμπιστοσύνη σε κανένα εισαγγελέα», κατηγορώντας εκπομπές και «αγράμματους» παρουσιαστές για τη στοχοποίηση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση που ζητά την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε πως «η υπέρμετρη ενασχόληση με την προσωπικότητα της κατηγορουμένης αποπροσανατολίζει, καθώς αντί το δικαστήριο να ερευνά τις πράξεις και παραλείψεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που συνδέονται με την εξέλιξη της υγείας της Τζωρτζίνας, ερευνά την προσωπική ζωή της κατηγορουμένης που δε συνδέεται αιτιωδώς με το θάνατο της Τζωρτζίνας».

«Αντί αφετηρία της να είναι η αντικειμενική διερεύνηση της κατηγορίας και των αποδεικτικών στοιχείων, αφετηρία της έγινε η προκατάληψη, η εκ προοιμίου παραδοχή της ενοχής και η “ιερή αγανάκτηση” που μετέτρεψε την πρόταση της σε κουραστική επίκληση του συναισθήματος των μελών του δικαστηρίου και της ιδιότητας σας ως γονέων, για να θολώσει την αντικειμενική σας κρίση και την διαύγεια της σκέψης σας» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ads

«Δεν τηρήθηκαν σε κανένα στάδιο όλα όσα προβλέπονται. Βρίσκεται η εντολέας μου κατηγορούμενη, λόγω ενός ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Τσιάρα, ενός ανεκδιήγητου εισαγγελέα που έδωσε εντολή να γίνει προανάκριση» ανέφερε και κάλεσε τους δικαστές να κρίνουν χωρίς προκατάληψη.

«Αγωνιώ για το αν έχετε συνειδητοποιήσει την κατηγορία. Για να πείτε ότι είναι ένοχη θα πρέπει να αποδειχθούν αυτά που της καταλογίζουν. Αυτές οι ανήθικες εκπομπές με τους ανήθικους παρουσιαστές ποτέ δεν έκαναν το κόπο να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για την κατηγορία που η κ. κατηγορούμενη αντιμετωπίζει. Η ποινική δίωξη ακολουθεί τον κατηγορούμενο. Εδώ κατά πρωτοφανή τρόπο άλλαξε. Υπήρξε όργιο παρανομίας σε βάρος της από ανακρίτρια και εισαγγελεα. Μην έχετε καμία εμπιστοσύνη σε κανένα εισαγγελέα. Στην περίπτωση της καταργήθηκε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Που είναι η κεταμίνη στο Καραμανδάνειο;» υπογράμμισε.

Όπως ισχυρίστηκε, «δεν υπάρχει ιχνηλάτηση της κεταμίνης από την πηγή μέχρι την κατάληξη της», ενώ συμπλήρωσε πως είναι δεδομένο πως στο βαλιτσάκι ανάνηψης, που πήρε η ιατρική ομάδα μετά την μοιραία ανακοπή της Τζωρτζίνας, περιείχε κεταμίνη και μιδαζολάμη. «Επίσης, έχετε και το δεδομένο ότι η κεταμίνη και η μιδαζολάμη είναι ουσίες που αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο πρωτοκόλλου για την εφαρμογή της διασωλήνωσης» πρόσθεσε.

Στο «στόχαστρο» ΜΜΕ και ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας στράφηκε κατά παρουσιαστών μέσων ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς τους «ανήθικους και αγράμματους» που «δεν γνωρίζουν πως απονέμεται η Δικαιοσύνη, που δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πιο άσχημη επιλογή ζωής από το να βάζεις έναν αθώο στη φυλακή»

«Με το νομοσχέδιο Φλωρίδη πρόεδρος εφετών αναλαμβάνει ο Ευαγγελάτος, προέδρος πρωτοδικών η Στεφανίδου και η κ. Κουτσελίνη αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος του υπουργού» ανέφερε ο ποινικολόγος, κατά την αγόρευσή του.

Η αγόρευση του κ. Κούγια θα συνεχιστεί στις 21 Φεβρουαρίου